Skip to content

Fullt ös på USM deltävling 4 i Skövde (2022)

Under Skövde 2 Wheel Week, lördagen den 2/7, ägde Knobby Swedish Enduro Youth Championship (USM) rum där ungdomar från Sveriges olika hörn dök upp för att tävla i enduro.

FMCK Skövde som stod som arrangör hade satt upp ett banvarv innehållande tre specialprov (SP) och en transportloop. Från start var det en ca 4 minuter transport i skog och på fina löparspår till SP1. Det var ett långt enduroprov med både snabba och mer knixiga partier, där åktiden för dom snabbaste hamnade runt 13 minuter.

Därefter följde en transport på ca 5 minuter till service och TK. Från TK blev det ca 5 minuter transport ner till SP2, som var ett kort prov som gick i blandning av skog och gräsgärde. Efter SP2 väntade en kort transport till SP3 som också bestod av blandning av skog och gräsgärde. Därefter följde sedan en ca 4 minuter transport tillbaka till service och nytt varv.

Det var ett stort gäng taggade ungdomar som visade på uthållighet och styrka på sina endurohojar. Damklasserna visade på att tjejer är på stor uppgång och frammarsch inom endurosporten och är sylvassa på sina hojar. Sponsor Cementa AB visade sitt stöd för tjejerna i endurosporten genom att dela ut prispengar till de som hamnade på prispallen.

Skövde Kommun är en fantastisk kommun med sina gästvänliga områden och en kommun som främjar ungdomssport. Som vinnaren i USM D2 Elin Ek Johnsson med startnummer 499 uttryckte sig; “jag har alltid velat köra i Skövde… det är endurons heliga stad känns det som“.

Ett stort tack till alla ungdomar som var på plats och gav publiken en suverän enduroupplevelse!

Arrangör: FMCK Skövde (https://www.fmckskovde.se)

Mer info på webbplatsen: Enduro SM (https://endurosm.se/)

En oberoende fristående produktion av:
MNAB Productions